Links

Uit Linuxdocs.nl
Ga naar: navigatie, zoeken

Externe links

De externe links verwijzen rechtstreeks naar de betreffende pagina. Klik met de rechter muisknop en kies dan de optie voor openen in nieuwe pagina of in nieuwe tab om deze pagina open te houden. Voor zover mogelijk is alles in alfabetische volgorde gesorteerd.

Bestandsbeheer

Spelletjes

Systeembeheer

Video drivers

Onderstaande sites leveren de officiële drivers voor de hardware. In sommige gevallen werkt de grafische kaart er beter van (bijv. volledige OpenGL 3.0 ondersteuning) maar er zijn ook gevallen bekend dat het systeem niet meer werkt omdat deze drivers sommige kernel modules vervangen voor hun eigen, en deze niet bij het de-installeren verwijderd kunnen worden. Geeft dit problemen na het uitproberen, dan zal de complete kernel image opnieuw geïnstalleerd moeten worden.

ATI.AMD.com - Drivers voor ATI grafische kaarten
IntelGraphics.org - Drivers voor Intel grafische kaarten
NVIDIA.com - Drivers voor NVIDIA grafische kaarten

Virtualisatie

VMWare - PC virtualisatie met VMWare. Klik hier voor de How-TO.

Webbrowsers

Google Chrome - Op dit moment de snelste functionele webbrowser. Chrome is nog in ontwikkeling en wordt in snel tempo steeds verder uitgebreid met nieuwe functies. De meeste extra functies zijn als addon te installeren. Voordeel die Linux gebruikers hebben t.o.v. Windows gebruikers is dat bij de grotere distro's Chromium, de expirimentele versie van Chrome geïnstalleerd kan worden.

Microsoft Internet Explorer - Tot op heden nog niet beschikbaar voor Linux, al is een oudere versie (t/m 6) via Wine te installeren en te draaien. Microsoft heeft tot op heden het veiligheidslek niet kunnen lokaliseren waardoor nog steeds elke IE versie op elke Windows variant door malafide sites te benaderen is om vervolgens de desbetreffende computer te besmetten met keyloggers en andere malware. Onder Linux zal dit meestal resulteren in het vastlopen van IE, of het besmetten van windows applicaties in het actieve gebruikersprofiel.

Mozilla firefox - Ook beschikbaar als Mozilla Seamonkey (alles in 1) of Mozilla Iceweasel. Is erg flexibel uit te breiden met addons en kan de slechtst geprogrammeerde websites zelfs goed weergeven. Veel webbrowsers zijn gebaseerd op Mozilla Firefox (hebben een Gecko engine) zoals ABrowser, Epiphany Browser en Galeon. Mozilla is van oorsprong de opvolger van Netscape.

Opera Webbrowser - Een snelle webbrowser die reeds jaren als veiligste is getest. Ideaal voor het surfen op niet-vertrouwde websites. Ook Opera heeft sinds de laatste twee versies steeds meer keus uit verschillende addons (worden hier widgets genoemd). Sites die bij Opera niet werken (lees: worden getoond), zijn meestal niet goed geprogrammeerd of kunnen malware bevatten.How-TO's | Hoofdpagina | Linux Nieuws | Externe links | Help